buxusplanten
buxus sempervirensbuxusplantenbuxusvormenbuxusbollenbuxuskegelbuxusspiraalbuxushaagbuxus prijzenbuxus snoeienbuxusstekkenbemestingcontactlinksbuxus planten
buxusplanten

Buxusgigant - Buxus planten.

Buxus planten - hoe gaan we tewerk.

Buxusplanten aangekocht bij buxusgigant.nl worden altijd in pot aangeleverd. Bij het aanplanten van buxus dienen de planten dan ook uit de pot verwijderd te worden. Dan heeft u twee mogelijkheden: de buxus planten - aanplanten in volle aarde of overplanten in pot.

Aanplanten in volle grond

Buxus planten in volle grond , planten doe je best in het voorjaar (maart-april) en vanaf september tot de vorst invalt.

Graaf een geschikte grote kuil of sleuf. De minimumafmeting is altijd minstens het dubbele van de kluit. Algemeen bekend : hoe groter het plantvak, hoe beter voor de plant, want de wortels
kunnen dan uitgroeien en de plant kan voldoende voedsel en water opnemen. Vermeng de uitgegraven grond met 1/3 deel turf of humus en wat (champignon-)mest. Voeg eventueel wat kalk toe (zeewierkalk in korrelvorm). Wanneer u in zware grond wil planten, meng deze grond dan met scherp zand (Rijn- of Maaszand). Buxus houdt van een losse en kalkrijke grond.
Voor buxus planten geldt: investeer in goed grondwerk, want zelfs een plant met de beste kwaliteiten kan niet groeien in slechte of onvoldoende bewerkte grond!

buxus

Overplanten in pot

Onderworpen van de grootte van een buxus plant, kies je een gepaste pot. Welke pot je ook kiest bij het overplanten, zorg ervoor dat je degelijke potgrond gebruikt. De kans op problemen bij buxusplanten, te wijten aan bijvoorbeeld een tekort of een overmaat aan vocht, is in de pot dan ook heel wat denkelijker dan in de volle grond. Besteed daarom genoeg aandacht aan de kwaliteit van de potgrond. Niet alleen de voeding maar vooral de structuur van de potgrond is belangrijk. Deze grond bestaat uit een speciale mengeling waarin ook polymeren zijn verwerkt. In de handel zijn meststoffen te verkrijgen die 6, 8 of 12 maanden blijven werken. De keuze hangt af van de tijd die je aan je plant wil besteden. Buxus in pot kan je het hele jaar door planten.

 

buxus plant

"Buxus-planten" - Hoeveel stuks/m

Het aantal planten / meter is afhankelijk van de maat.

  • 15 a 20 cm 7 - 10 / m
  • 20 a 30 cm 7 - 8 / m
  • 25 a 35 cm 5 - 6 / m

Gemiddeld zijn er 7 buxusplanten nodig per meter.

 

planten
Buxuskwekerij BuxusGigant ® Daalstraat 26 6181JR Elsloo - limburg.
Tel: +31 (0) 638 21 78 35    Kvk Zuid-Limburg 14111026