buxusplanten
buxus sempervirens homebuxusbomen - plantenbuxusvormsnoeibuxusbollenbuxuskegelsbuxus spiraalbuxus haagbuxus prijzenbuxussnoeienbuxusstekkenbemestingcontactlinksgrond

Buxus-struiken voor de aanleg van buxushagen

Een Buxushaag in de tuin

Denkt u erover een buxus-haag aan te leggen, reken dan op 6 á 7 buxus-struiken per lopende meter. Plaats ze op gelijke afstand en zorg ervoor dat u met spandraden tussen palen uw lijnen uitzet, dit is een handige manier om een mooie rechte haag te krijgen. Wilt u een ander patroon aanleggen, zorg dan voor een mal van hout of dik karton, waarlangs u de kleine buxus struiken plant. Zorg dat op elke hoek een plant komt te staan. Nadat deze geplant zijn de struiken goed water geven en dat de eerste paar weken regelmatig herhalen.

buxusstruikbxushaag

 

Snoeien van buxushagen, enkele Tips

Je buxus haag nooit snoeien wanneer er veel zon schijnt, daar kunnen vers geschoren hagen erg onder lijden.

Bepaal vooraf de hoogte, klop paaltjes aan beide kanten van de haag en span een draad. Knip de struik juist boven die draad netjes af met een haagschaar.

Indien de buxus droog is, sproei hem eerst goed nat zodat hij zich beter zal scheren.

Voor het verkrijgen van nette en strakke hagen dien je de struiken toch minstens twee keren per jaar te snoeien. Buxus verdraagt het snoeien zeer goed en vormt op de oude takken nieuwe zijscheuten. Als je buxus meermaals snoeit wordt deze voller, steviger en mooier doordat de afgesnoeide twijgen gaan vertakken.
Snoei je slechts één keer dan bekom je een losse, minder stevige plant die in de winter de sneeuwlaag niet kan dragen waardoor er takken uit de buxushaag kunnen afbreken.

grond
scheider
Buxuskwekerij BuxusGigant ® Daalstraat 26 6181JR Elsloo - limburg.
Tel: +31 (0) 638 21 78 35    Kvk Zuid-Limburg 14111026